Logo Logo
WÜSTHOF Čínský kuchařský nůž Classic Ikon s brouskem 2dílný set
WÜSTHOF Čínský kuchařský nůž Classic Ikon s brouskem 2dílný set
Krátky popis Neodolatelný produkt WÜSTHOF Čínský kuchařský nůž Classic Ikon s brouskem 2dílný set od výrobce WÜSTHOF u nás najdete po slevě od 4279 Kč
Obvyklá cena
  • 4279
Výrobce/Značka
WÜSTHOF
EAN 4002293928302
Hodnocení
2dílný set Classic Ikon obsahuje: 1x čínský kuchařský nůž Classic Ikon, čepel 18 cm, č výr: WU467318 1x dvoustupňový brousek na nože s nýtovanou rukojetí, č výr: WU4348 Čínský kuchařský nůž Classic Ikon je ideální na přípravu masa, ryb a zeleniny dle tradičního čínského způsobu Svým tvarem sice připomíná sekáček na maso, ale tloušťka hřbetu čepele je menší Není tak vhodný na sekání Jedním z velmi oblíbených produktů německé značky WÜSTHOF je dvoustupňový brousek na nože s nezapomenutelným designem nýtované rukojeti Jeho jehož použití je jednoduché a bezpečné Dvoustupňové broušení nevyžaduje speciální znalosti broušení na brusném kameni či ocílce Postačí vám jen několik protáhnutí a váš nůž bude stále dostatečně ostrý Brousek pro dvoustupňové broušení ostří Měkká rukojeť z plastu v ergonomickém tvaru Bezpečné a snadné použití 1 stupeň (coarse – karbid) je určen pro hrubé broušení čepele 2 navazující stupeň (fine – keramika) pro jemné broušení Lze použít i pro zoubkované ostří (pouze 2 stupeň) Dobře sedí na podložce pro ještě větší bezpečnost použití Brusné lamely v úhlu 30° Určeno pro leváky i praváky Série Classic Ikon Elegantní kované nože vysoké kvality vyrobené v Solingenu Pro profesionální kuchaře a nadšence v kuchyni Černá rukojeť ze speciálního syntetického materiálu Ergonomická, na dotek příjemná, se třemi nýty Nerezová aplikace s logem na patě rukojeti Použita špičková německá legovaná ocel X50CrMoV15 Mimořádné ostří, které se snadno udržuje Tvrdost 58 HRC Rockwellovy stupnice Speciální proces broušení PEtec řízený počítačem Přesné ruční honování a leštění pro dokonalé ostří Přísná průběžná kontrola kvality, ostří kontrolováno laserem Zkrácený tvar záštity umožňuje použití celého ostří a snazší ostření Hladký přechod mezi kováním a rukojetí Bezproblémové hygienické uchycení střenek Nože lze mýt v myčce nádobí – doporučujeme však ruční mytí Prodloužená záruka na výrobní a materiálové vady 15 let Série obdržela v USA významnou pečeť kvality a hygieny NSF WÜSTHOF, to jsou nože vysoké kvality vyrobené s velkou péčí až do posledního detailu Přesně tak, jak se od nožů ze Solingenu očekává Elegantní série nožů Classic Ikon, jejichž čepele jsou kovány z jednoho kusu legované nerezové nožířské oceli X50CrMoV15, zaujme dynamickým tvarem, kvalitou zpracování a následně pak vysokým komfortem použití Rukojeť nožů Classic Ikon je vyrobena z odolného syntetického materiálu v černé barvě Vyhovuje požadavkům z hlediska ergonomie, z pohledu estetického pak citlivě kombinuje moderní design a typický vzhled rukojeti se třemi nýty Odolný materiál rukojeti snese mytí v myčce nádobí, pro zachování kvality ostří však doporučujeme ruční mytí, které je pro kvalitní nože vhodnější Speciální proces broušení nožů WÜSTHOF řízený počítačem slouží k tomu, aby byly nože perfektně ostré Počítač za pomoci laseru proměří ostří nože a zadá robotu informace k perfektnímu nabroušení Počítačová podpora výroby tak přináší nožům extrémně vysoký počáteční řezný výkon (po celé délce ostří) a jeho dlouhou životnost Kvalita ostří je vysoká a co je důležité, snadno obnovitelná V neposlední řadě nutno zmínit i významný certifikát NSF, který série Classic Ikon získala v USA Cílem organizace NSF je ochrana veřejného zdraví a životního prostředí Certifikuje mimo jiné i kuchyňské vybavení včetně nožů, které nejsou škodlivé pro lidské zdraví Stejně tak je u výrobku testován i design, bezpečnost materiálu či použití Logo NSF najdete na produktech, jejichž výroba je šetrná k životnímu prostředí a zbytečně ho nezatěžuje Použité technologie a materiály K výrobě nožů WÜSTHOF je používána vysoce kvalitní německá ocel X50CrMoV15, jež má cca 0,5 procent uhlíku a jako legovací prvky chrom, molybden a vanad Díky přidanému chromu je korozivzdorná, což je u kuchyňských nožů žádoucí Z ocelového pásu kováním v zápustce vznikají precizní čepele Ty jsou kaleny 15 minut při teplotě 1070 °C a posléze se ve dvou minutách prudce ochlazují na 60 °C Následným popouštěním (proces pomalého ohřátí materiálu na teplotu 200 °C po dobu 45 minut) se čepel zbavuje vnitřního pnutí a stabilizuje se její martenzitická struktura Čepel tak získává optimální požadovanou tvrdost 58° Rockwella a vyšší houževnatost Speciální proces broušení nožů WÜSTHOF s názvem PEtec (Precision Edge Technology) zajišťuje ideální úhel ostří Jde o špičkovou technologii, kdy jsou nože broušeny za pomoci robotů, které jsou řízeny a kontrolovány počítači Výhodou tohoto postupu je přesná geometrie po celé délce ostří, pozoruhodný a extrémně vysoký počáteční řezný výkon nože, srovnatelný s ostrou břitvou, a v neposlední řadě dlouhá životnost ostří Stabilní ostří a dokonalá geometrie nože přináší výjimečnou řezivost a přesné ovládání v řezu Ostrý úhel poskytuje ještě vyšší ostrost, která dělá krájení příjemnější Díky klínovému výbrusu proniká nůž bez úsilí potravinami Záštita je integrována jako součást čepele z jednoho kusu oceli Zabezpečuje správné rozložení váhy a zajišťuje přesné a bezpečné ovládání nože Kování na záštitě u nožů Classic Ikon plynule přechází do horní části rikasa pro ještě pohodlnější úchop Ergonomická rukojeť je vyrobena z odolného syntetického materiálu, který je nerozbitný, odolný proti nárazu či potravinovým kyselinám Lze ji mýt v myčce nádobí Střenky jsou ke stopce přichyceny třemi nýty Dokonalé slícování jednotlivých částí brání zachycování usazenin a bakterií, nože tak splňují hygienické normy Broušení nožů WÜSTHOF Každý nůž je potřeba čas od času nabrousit, protože se po delším užívání ztupí K udržení a oživení ostří slouží chromované ocílky, pro broušení nožů pak doporučujeme brusné kameny WÜSTHOF Pro méně zkušené máme v nabídce i brousky se snazší obsluhou Postačí několikrát opatrně protáhnout nůž brusnou drážkou a ostří bude obnovené Společnost Ed Wüsthof Dreizackwerk KG byla založena v Solingenu již v roce 1814 a během dvě stě let její existence se ve vedení vystřídalo již sedm generací rodiny Wüsthofů Pyšní se jedněmi z nejmodernějších, vysoce automatizovaných výrobních procesů na světě Například při výrobě nožů v téměř 40 krocích používá na 100 robotů Nože značky WÜSTHOF jsou dnes prodávány ve více než 80 zemích světa Díky použití špičkových materiálů a moderních technologií řízených počítači jsou pohodlné k použití a přípravě jídla Kulinářské potěšení samo o sobě
Další produkty od výrobce WÜSTHOF
Další produkty v kategorii Kuchyňské nože